You are currently viewing U punom sjaju

U punom sjaju

Kako je i najavljeno ove nedjelje održano je tradicionalno čišćenje lučice Preluk. Kao i uvijek prije početka sezone svake godine naši članovi urede prostor uvale, a ove godine imali smo i pomoć udruge Aquanaut na čelu s gospodinom Goranom Kolundžićem koji su očistili podmorje od starih guma i boca te ostalog smeća koje nesavjesni građani bacaju u more.

Samoj akciji pristupilo je pedesetak članova našeg sportsko ribolovnog društva. Vrijedni volonteri montirali su dvadeset i četiri metra nove inox ograde kojom su zamijenili dotrajalu željeznu ogradu. Ofarbali smo pedesetak metara stare ograde kao i popularnu „strehu“. Očistili smo i cijeli kopneni dio od plaže do hotela Navis. Treba naglasiti kako nam je Komunalac Jurdani donirao kontejner za krupni otpad koji smo do vrha napunili.  Troškove materijala korištenog u akciji platili smo sami iz klupskog proračuna. Moramo se zahvaliti i Plovaniću koji nam je putem OPG-a donirao dio vina.

Nakon napornog rada po užance smo se opustili uz tradicionalni ručak i čašicu razgovora koji svake godine organiziramo za sve članove SRD Preluk i njihove obitelji.