SRD Preluk Matulji održava i vodi školu ribolova za najmlađe uzraste. U sklopu škole ribolova održavaju se treninzi i takmičenja. Sudjeluje se na prigodnim takmičenja susjednih klubova, te u sklopu našeg natjecanja “Mići kup Preluk”. Najperspektivniji članovi sudjeluju i na službenim natjecanjima pod ingerencijom Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru.

 Program obuhvaća nesmetano natjecanje i treniranje na način da klub osigura nužnu opremu. Osim ješke oprema uključuje izradu olova, naveza i poveza, te nabavka majica, trenerki, ribolovne štapove udice i ostalo. Našim takmičarima osiguravamo besplatnu ribolovno dozvolu, članstvo, te snosimo većinu troškova nastupa na natjecanjima. Volonterskim radom članova Društva prenosimo tradiciju ribolova na najmlađe uzraste.

Škola ribolova broji svoje prve dane od samih početaka Društva, i prvih održavanja takmičenja. Najčešće su najmlađi takmičari stigli iz vlastitih redova, ali naša su vrata otvorena svima. Tako smo 2013. godine okupili do 50 djece iz područja Matulja, Kastva, Opatije i Rijeke.

Pozivamo svu djecu (i njihove roditelje) da se pridruže našoj školi ribolova i osjete dašak bure, juga i soli, te uživaju u prirodi i vesele se, a poglavito “kad riba zagrize”.