You are currently viewing Preluk spreman za sezonu

Preluk spreman za sezonu

Kao i svake godine do sada vrijedni članovi SRD Preluk početkom svibnja prionuli su čišćenju i šminkanju lučice Preluk. Tradicionalno već četrdeset godina uvijek iznova činimo sve kako bi Preluk pred početak sezone zablistao u punom sjaju i spremno dočekao ribare, kupače i šetače.

Ove smo godine bili vrlo aktivni i u zimskim mjesecima pa se možemo pohvaliti kako smo sanirali i obnovili veći dio spremišta koje je načeo zub vremena.  Na samoj akciji dovršeni su svi započeti radovi te s pravom možemo reći kako naš dio Preluka  izgleda bolje nego ikada ranije. Također tijekom vikenda očišćen je cijeli dio od „velega kontejnera“  do Navisa. Čak se možemo pohvaliti da smo pokosili, i od smeća očistili i dio do restorana koji bi u pravilu trebao održavati grad Rijeka. Obojali smo i od korozije zaštitili ograde, vrata na spremištima, te su učinjeni mnogi sitni zahvati koje je teško i nabrojati.

Zadovoljan sa akcijom bio je i predsjednik SRD Preluk Josip Korić.

 – S ponosom mogu reći kako je ovogodišnja akcija čišćenja bila i više nego uspješna. Naravno ni inače nemamo problema s odazivom članova na akcije koje provodimo no ipak moram naglasiti kako je ove godine akcija privukla stvarno veliki broj naših članova. Shodno tome i obim radova bio je nešto veći od uobičajenog.

Naravno treba spomenuti kako je već po ustaljenoj praksi nakon odrađenih radova slijedilo i opuštanje uz roštilj i ugodno druženje. Zaista je bilo prekrasno vidjeti „sudar“ generacija povezanih ljubavlju prema, za nas, najljepšem kutu na svijetu.