Aktivnosti kluba

SRD Preluk Matulji izrazito puno vremena posvećuje akvatoriju Preluka. Osim redovite akcije čišćenja akvatorija klub se bavi održavanjem spremišta, klupskih dizalica za čamce te ostalog akvatorija. Vodimo brigu i evidenciju vezova u suradnji s Lučkom Upravom “Opatija – Lovran – Mošćenička Draga”, te održavamo red i brinemo o sigurnosti u samoj lučici Preluk.

Krajem svake godine održava se godišnja skupština, koja je svake druge i izborna gdje se biraju sva rukovodeća tijela društva. Na godišnjoj skupštini rezimira se postignuto u godini na izmaku. Osim izvješća upravnog odbora, te sportske i financijske komisije, i nadzorni odbor predstavlja, članovima udruge, svoje izvješće. Također na skupštini se dodjeljuju nagrade i priznanja najboljim klupskim takmičarima.

Svojim programima i manifestacijama nastojimo dostojno predstavljati Općinu Matulji na najbolji mogući način. Izrazito smo ponosni što su neke od aktivnosti postale tradicionalne i koje su prepoznali i naši sportski prijatelji iz ostalih društava i susjednih zemalja.

 MIĆI KUP PRELUKA

„Mići Kup Preluk“ je prigodno takmičenje u organizaciji SRD Preluk Matulji a održava se u svibnju u uvali Preluk. Manifestacija okuplja oko 60 ljudi, od čega nastupa oko 20-30 natjecatelja što čini oko 10-15 ekipa po dva člana. Nastupaju klubovi iz Liburnijskog i Riječkog akvatorija. Natjecanje se održava u kategoriji U-16 i U-21 s obale. Ozbiljnost takmičenja, između ostalog zahtijeva angažiranje, profesionalnog suca. “Mići Kup Preluk” je natjecanje kojem posvećujemo izuzetno puno pažnje s obzirom na to da se takmiče najmlađi uzrasti, te se svake godine nastavlja trend povećanja ekipa.

 KUP PRELUKA

„Kup Preluk“ je tradicionalno natjecanje SRD Preluka Matulji, a održava se u kolovozu. Natjecanje u ribolovu sa štapom se održava sa barke u kategoriji seniora i seniorki. Za natjecanje se angažira profesionalni sudac. Nastupaju ekipe iz liburnijskog i riječkog područja te gosti iz ostatka Hrvatske.. Takmičenje traje 6 sati od čega je prvih pola sata rezervirano za plovljenje do pozicije natjecanja koje se odvija na morskom dijelu od uvale Preluk prema uvali Costabela i dalje prema Rijeci. Završnih pola sata osigurano je za predaju ulova. Takmičenje je utemeljeno 1993. godine i od tada je steklo status jednog od središnjih događaja našeg djelovanja.

 KLUPSKO PRVENSTVO

Tijekom mjeseca travnja, srpnja i kolovoza održavaju se klupska natjecanja u svim uzrastima. Klupska natjecanja održavaju se u konkurenciji juniora, odnosno  U-16 te U-21 natjecatelja, seniora, seniorki. Natjecanja se održavaju u ribolovu sa štapom sa obale i s barke pod vodstvom sekcije za sport SRD Preluk Matulji. Ukupno sudjeluje oko 40-ak natjecatelja te oko isto toliko sudionika. Pobjednici natjecanja postaju klupski prvaci, te ostvaruju plasman na daljnje natjecanje – međuopćinsko natjecanje pod ingerencijom Saveza za sportski ribolov na moru Primorsko Goranske Županije.

 SUSRET SRD PRELUK – RD GORIŠKA BRDA

U mjesecu srpnju održava se međunarodni susret s RD Goriška Brda iz Goriških Brda iz Slovenije. Natjecanje u ribolovu sa barke održava se u uvali Preluk u kategoriji juniora, seniora i seniorki. Okuplja se oko 40 natjecatelja te ukupno na manifestaciji sudjeluje oko 60 posjetioca. Zanimljivost natjecanja je da za natjecanje formira 15 – 20 ekipa, a se svaka ekipa sastoji od dva člana, a od čega je jedan predstavnik SRD Preluka Matulji i jedan RD Goriška Brda. Osim samog natjecanja goste iz Slovenije, vodi se u obilazak i razgledavanje znamenitosti našeg kraja da bi se u predvečernjim satima vratilo u uvalu Preluk kada slijedi dodjela nagrada i priznanja.

„Uzvratni susret“  održava se u studenom u Goriškim Brdima u Sloveniji. Kao i na Preluku i u Goriškim Brdima ekipe za natjecanje čine po jedan predstavnik SRD Preluka Matulji i jedan RD Goriška Brda. Osim natjecatelja u natjecanju sudjeluje i nekoliko članova predsjedništva SRD Preluk Matulji. Natjecanje u ribolovu sa štapom se odražava na jezeru (ili rijeci Soči) za seniore i seniorke u međunarodnoj konkurenciji sa slovenskim natjecateljima. Manifestacija, osim sudjelovanja na samom natjecanju, uključuje gostovanje u Sloveniji priliko kojeg se organizira obilazak znamenitosti lokalnog područja Slovenije ili Italije. SRD Preluk Matulji i RD Goriška Brda susrete održavaju neprekidno od 1996. godine.